Om Min egen Trädgård®

Min egen Trädgård® - svenskodlade växter utvalda för svenskt klimat


Min egen Trädgård hjälper dig att hitta svenskodlade, friska och härdiga trädgårdsväxter från Elitplantor.
Växterna är utvalda för svenskt klimat och kommer därför skänka dig glädje under lång tid. I sortimentet finns träd, buskar, häck-, kläng-, och barrväxter samt fruktträd och bärväxter som passar såväl i den stora trädgården som på den lilla uteplatsen. Alla är producerade i Sverige på ett hållbart sätt, nära dig.

 

 

 

   

 

Med hjälp av våra produktgrupper hittar du lätt växten du vill ha


Växterna är sorterade efter användningsområde vilket gör det både roligt och enkelt att välja. Blomsterglädje ger praktfull blomning, färg och doft, Spännande årstider bjuder på vackert blickfång under lång tid, Vilsam grönska skapar rofyllda, gröna rum medan Trädgårdens skafferi innehåller fruktträd och bärbuskar att skörda egenodlade godsaker från. Utöver dessa finns Växande Gåva som används för kampanjprodukter för vackra och spännande växter, perfekta att ge bort.

 

Blomsterglädje

Vilsam grönska

Spännande årstider

Trädgårdens skafferi

Växande gåva

 

Min egen Trädgård® - de bästa Elitplantorna för hemträdgården

Växterna i varumärket Min egen Trädgård har alla kvalitetsmärkningen Elitplantor. Kvalitetsmärkningen har funnits på växter i över 30 år och har gjort succé bland proffsen. Märkningen garanterar att du får svenskodlade, friska och härdiga växter, speciellt utvalda för vårt klimat. I Min egen Trädgård har vi samlat det sortiment av Elitplantor som passar vanliga trädgårdar. Läs mer om Elitplantor under fliken Elitplantor eller klicka på logon nedan.

Marknadsföringen görs av E-planta ekonomisk förening, som ägs av landets främsta plantskolor. Syftet är att det ska bli lätt att hitta de svenskodlade och tåliga Elitplantorna i butik.

E-planta

Vill du veta mer om Elitplantor - besök  www.eplanta.se

 

Hitta växter från Min egen Trädgård®

Växterna i Min egen Trädgård känner du igen på den informativa etiketten med svenska flaggan. Ofta finns även skyltbilder och broschyrer i butikerna som säljer växter från Min egen Trädgård. Varje produktgrupp har sin färg som också syns på etiketter och skyltbilder i din butik.

Etikett

Etiketter

 

 

Skylt - Min egen Trädgård

Skyltbilder

 

 

Växter från Min egen Trädgård finns att köpa hos välsorterade plantskolor och trädgårdsbutiker. Varumärket lanserades 2016 och ett komplett sortiment kommer först finnas i butik våren 2018. Hittar du inte den nya märkningen kan du titta efter plantor som har E-märkning tills vidare. E-märkta växter har alltid ett stort ”E” i slutet av sitt namn samt är ofta även försedda med E-loggan.

Fråga gärna efter Min egen Trädgård från Elitplantor i den trädgårdsbutik där du brukar handla växter – har de inte hemma brukar de kunna beställa hem.

Hitta din återförsäljare här »


« Tillbaka