Alla nyheter

2020-04-23

Nya Etiketter med från Sverige

Nya och gamla etiketter

Sedan årsskiftet så får vi använda från-Sverige märkningen på alla Elitplantor. I butiken kan det under en övergångsperiod finnas etiketter både med och utan från Sverige-märkningen. Alla Elitplantor är ALLTID odlade i Sverige även om det är etiketter utan märkningen.

Nedan är en bild på den nya etiketten.


2020-01-21

Hela E-plantsortimentet är godkänt med Från Sverige

Hela E-plantsortimentet är godkänt med Från Sverige

Nu är hela E-plantsortimentet godkänt med Från Sverige.

 

                              

 

Vill du veta mer, följ länken nedan.

Från Sverige


2019-12-17

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Önskar E-planta ek förening

 


2019-08-28

Stora Planteringsveckan 2019

Stora Planteringsveckan 2019

Den 7 till 15 september är det dags för den Stora Planteringsveckan över hela landet, vill du veta mera, följ länken nedan.

Stora Planteringsveckan


2019-04-24

Vilka butiker säljer Elitplantor?

Genom att gå in under menyrubriken "Min egen trädgård" och klicka på "Hitta din återförsäljare" ,så kan du enkelt hitta den butik som ligger närmast dig.

Lycka till!

 


2019-03-19

Besök oss på Nordiska Trädgårdar!

Den 21-24 mars ställer vi ut på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö
tillsammans med Elitplantstationen.

Välkomna till monter A05:13 !


2018-08-27

Elmia Garden 26-27 september

Om du är yrkesverksam växtanvändare:

Välkommen till vår monter på Elmia Garden den 26-27 september!

E-planta och Elitplantstationen har gemensam monter där nya E-plantor och äldre favoriter visas.
Marknadsföringskonceptet för E-plantor i trädgårdsbutiker - Min egen Trädgård - presenteras.

Dessa E-plantproducenter ställer ut:
Eriksbo Plantskola
Hallbergs Plantskola
Plantskolan i Ängelholm 
Splendor Plant

På följande länk kan du enkelt för registrera dig som besökare:
https://www.elmia.se/garden/for-besokare/entrebiljett/?code=F487768


2017-04-26

Elitplantor för svenskt klimat - Ny logotyp säger vad E-plantor är

Pressmeddelande från Elitplantstationen den 3 april 2017                                                                                                                                  

 

Elitplantor för svenskt klimat

Ny logotyp säger vad E-plantor är

 

De svenskodlade E-plantorna gör sedan länge succé i offentliga planteringar. Nu finns ett brett sortiment av vackra, friska och härdiga E-plantor även i vanliga trädgårdsbutiker. För att tydliggöra vad det hela handlar om har E-logotypen försetts med en förklaring. Elitplantor för svenskt klimat.

 

E-plantor är resultatet av ett helt system för framtagning, provodling och marknadsföring av växter som trivs och utvecklas särskilt bra i vårt klimat. Varumärket E-planta är väl etablerat och uppskattat bland dem som använder växter yrkesmässigt, men än så länge är det inte lika känt av privata trädgårdsägare. Elitplantstationen, som äger varumärket, hoppas att förändringen i logotypen ska kunna råda bot på det.

- Vi arbetar för att alla växtkonsumenter i Sverige ska få tillgång till bra och långlivade trädgårdsväxter. När vi nu kompletterar kvalitetsmärket E-planta med ordet Elit hoppas vi att alla ska förstå att det står för speciellt utvalda växter, ofta med ursprung från Elitplantstationen, säger verksamhetsledare Elisabet Martinsson.

Unika kvaliteter

Bland de E-plantor som är särskilt värdefulla för privata trädgårdar finns en mängd prydnadsbuskar och frukt- och bärväxter. I butikerna hittar du dem ofta under varumärket

Min egen Trädgård, där E-plantor för olika funktioner och trädgårdsstilar grupperats under rubrikerna Trädgårdens skafferi, Vilsam grönska, Blomsterglädje och Spännande årstider.

 

E-märkta frukt- och bärväxter är av de dokumenterat bästa sorterna för svenska förhållanden. E-certifieringen innebär också en särskilt hög sundhetsnivå eftersom plantorna rensats från plantburna sjukdomar.

- Att kalla dem Elitplantor är verkligen motiverat. Det är faktiskt unikt för Sverige att plantskolorna säljer så högklassiga, certifierade frukt- och bärväxter till privata konsumenter på det här sättet. I andra länder är det ovanligt att det förekommer, säger Otto Wiese, plantskolist och ledamot i Elitplantstationens styrelse.

 


2017-03-28

Ny broschyr om Min egen Trädgård och Info-blad om Nya E-märkta bärväxter

Nu har vi uppdaterat vår konsumentbroschyr om Min egen Trädgård med vår nya grafiska design!

Klicka på länken för att läsa. Ny konsumentfolder Länken finns även på återförsäljarsidan under fliken Min egen Trädgård.

 

Inför Nordiska Trädgårdar har vi även sammanställt ett informationsblad om de nya E-märkta bärsorterna. Klicka på länken för att läsa. Nya E-märkta bär informationsblad Länken finns även på återförsäljarsidan under fliken Min egen Trädgård samt under Tips och Råd.

 


2017-03-01

Utökat sortiment av Min egen Trädgård inför våren!

Inför våren 2017 har sortimentet av växter i Min egen Trädgård utökats med ett 40-tal sorter. Flertalet av sorterna hittar du i produktgruppen Trädgårdens skafferi. Alla sorterna finns nu beskrivna här på hemsidan. Njut av alla vackra bilder och låt dig inspireras inför våren och sommaren. 

 


2017-01-17

Ny logga!

I vår uppdaterar vi loggan, på växterna från Min egen Trädgård, till ett enklare, mer avskalat utseende. Håll utkik i din trädgårdsbutik!


2016-11-28

Sortimentet i Min egen Trädgård utökas!

Våren 2017 utökas sortimentet av E-plantor i Min egen Trädgård® rejält. Du kommer nu hitta ytterligare ett 50-tal växter i varumärket ute i butik. Bland annat fylls Trädgårdens skafferi med ytterligare 28 läckra bärväxter fyllda med vitaminer och energi. Beskrivningar och bilder kommer snart upp på hemsidan.


2016-09-21

Fira äpplets dag den 25:e september!

Fira Äpplets Dag den 25:e september!
För att öka intresset för och kunskapen om svenska äpplen har Riksförbundet Svensk Trädgård taget initiativet till att ge äpplet en egen dag. Och visst är väl alla våra underbara svenska äpplen värda att uppmärksammas!

Efter en grundlig utvärdering av landets expertis har de bästa sorterna valts ut och blivit E-märkta. Med någon av dessa sorter kan du vara säker på att göra ett bra sortval. Läs mer om sorterna på hemsidan, du hittar dem i produktgruppen Trädgårdens Skafferi. Varför inte prova någon av de nya svenska sorterna; AGNES® E, TRULSA® E, LOVISA® E och FOLKE® E?


2016-09-05

E-plantas växtexpert och växtutvecklare Tomas Lagerström tilldelas årets Dalecarlicapris

Årets Dalecalicapris tilldelas Tomas Lagerström!
Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare utdelar varje år ett pris till den person som genom sin gärning betyder mycket för trädgårdsyrket och dess utveckling. Årets Dalecarlicapris tilldelas landskapsarkitekt Tomas Lagerström för hans arbete som drivande kraft inom projektet E-planta, som syftar till att säkerställa kvalitet, art/sortsäkerhet och klimatanpassning av det växtmaterial för svenska förhållanden som saluförs i svenska plantskolor.
Stort grattis Tomas!
http://www.stadstradgardsmastare.org/dalecarlica.htm

 

Foto: Tom Ericsson


2016-07-06

Stort nationellt arbete för att hitta de allra bästa frukt- och bärsorterna!

Stort nationellt arbete för att hitta de allra bästa frukt- och bärsorterna!

Det pågår ett stort nationellt arbete för att hitta de allra bästa frukt- och bärsorterna för svenska förhållanden. På olika platser i landet provodlas ett omfattande sortiment som frukt- och bärexperter utvärderar. De allra bästa sorterna blir E-märkta!

De bästa fruktsorterna är utsedda. Följ länken för att läsa mer om detta, http://vaxtforum.se/aktuellt/sv/b_sta_fruktsorterna_utsedda

Till hösten kommer alla E-märkta fruktträd finnas i Min egen Trädgårds sortiment.

Även de bästa bären blir E-märkta och kommer finnas i Min egen Trädgårds sortiment våren 2017.

Du som är yrkessam inom trädgård har möjlighet att till komma på visning av försöksfälten. Passa på att inhämta kunskap från experter, titta, provsmaka, fotografera och diskutera mer än 100 bärsorter och ett 60-tal fruktsorter.

Visningar äger rum på:

Balsgård – SLU 21 juli 14.00

Rånna – SLU 26 juli 17.00

Öjebyn – HS 25 augusti 13.00

Balsgård – SLU 25 augusti 14.00

För mer info, följ länken, http://vaxtforum.se/aktuellt/sv/v_lkommen_p_visning


2016-05-18

Nu blommar atragene-klematis TINDRA

Nu blommar atragene-klematis Tindra® E ('BCL 03111' PBR-AF)!

Tindra E är av våra bästa rikblommande, lågväxande klematis. Sorten blommar både på fjolårsskott och årskott och erbjuder därför en lång härlig blomning. Det låga och kompakta växtsättet gör den utmärkt att plantera i kruka eller ampel. Tindra E är även fin som marktäckare i perennrabatten..


2016-04-26

Tack för besöket på Nordiska Trädgårdar

Tack alla ni som besökte vår monter på Nordiska Trädgårdar på Älvsjömässan. Många uppskattar att det nu blir lättare att hitta svenskodlade växter i trädgårdsbutikerna.
Tillbaka